Stresul zilnic, atât în familie cât și la locul de muncă sunt aspecte reprezentative ale stilului de viață solicitant din zilele noastre, care ne influențează negativ, sporind îndeosebi riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare.

Cele mai frecvente boli cardiovasculare sunt: hipertensiunea arterială și cardiopatia ischemică existând riscul să se ajungă la infarct miocardic acut și aritmii. Nediagnosticate și netratate la timp, aceste afecțiuni generează complicații care vă pot pune viața în pericol.

De îndată ce se instalează, complicațiile cardiovasculare aduc modificări în modul de viață al pacientului și impun necesitatea unei colaborări apropiate cu un medic cardiolog. Tratamentul bolilor cardiovasculare durează toată viața, fiind un proces complex care include medicație, regim alimentar, exerciții fizice controlate și activități de relaxare.

Departamentul de Cardiologie se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Specialiștii noștri elaborează programe personalizate prin care previn apariția acestor afecțiuni sau le monitorizează pe cele deja existente.

Pentru depistarea la timp și tratarea eficientă a bolilor cardiovasculare, folosim metode moderne de diagnosticare precum Ecocardiografie, EKG și monitorizare Holter, metode utile în evaluarea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare în următorii 10 ani.